Ohlédnutí - Výstava 30 let od založení skautského střediska v Dolním Újezdě

27.12.2020

V neděli 27. září 2020 byla zahájena výstava "30 let od založení skautského střediska v Dolním Újezdě". Krátce na to (asi po 2 týdnech) byla výstava přerušena uzavřením muzea z nařízení vlády v souvislosti se zhoršením epidemiologické situace šíření viru Covid-19.

Výstava byla znovu přístupná od 13. prosince 2020. Otevřeno bylo bohužel pouze jednu neděli, jelikož 18. 12. došlo k opětovnému uzavření muzea.

Výstava přiblížila historii skautského střediska v Dolním Újezdě, a to od samého počátku založení až po současnost. Byl vystaven skautský kroj (historický i ten současný), odznaky, nášivky a šátky jednotlivých věkových kategorií. K vidění byly kroniky družinek, chatková kronika, fotoalba z různých akcí, skautské časopisy a literatura. Za pozornost stál i střediskový prapor (zhotoven k 25. výročí střediska - vysvěcen 20. září 2015)

V další části výstavy jste si mohli prohlédnout táborový kout - táborové rekvizity, upomínkové předměty a podsadový stan s vybavením "tehdy před lety" a "dnes".

Kdo jste se nestihli na výstavu přijít podívat, přikládáme pár fotografií.